Serviciile noastre sunt disponibile doar în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.
În timp ce 7% dintre români ar avea încredere să construiască o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie, 84% sunt de părere că modul în care este gestionată și utilizată inovația și tehnologia poate influența în mod pozitiv protejarea mediului înconjurător.
Reveal Marketing Research, o companie de cercetare de piață cu o expertiză în peste 20 de industrii, a efectuat un studiu reprezentativ la nivel național pentru a măsura percepția și comportamentul față de problemele ecologice din domeniul construcțiilor, în contextul global de consum excesiv al resurselor naturale.
Printre principalele constatări, s-a observat că:
În România, nivelul de deschidere și de încredere al populației în materialele de construcție sustenabile este în continuă creștere, conform studiului. Modernizarea capătă un rol tot mai important calitatea vieții și protejarea planetei, 84% dintre români fiind de părere că modul în care sunt gestionate și utilizate inovația și tehnologia poate influența în mod pozitiv protejarea mediului înconjurător, acestea oferind noi oportunități. Această percepție este întâlnită în special în cazul persoanelor cu vârste între 35-44 ani (96%), aceasta fiind și categoria de vârstă care alege cel mai des produse și soluții ecologice în viața de zi cu zi (14% vs. 11% total eșantion).
Construcțiile "eco", cu materiale de zidărie mai prietenoase cu mediul, sunt esențiale și pentru reducerea costurilor pe termen lung și îmbunătățiea calității vieții, iar în viziunea a 37% dintre români, casa ideală este caracterizată de sustenabilitate (procent în creștere față de 28%, în 2022). Popularitatea acestui tip de produse de zidărie este în masivă creștere, de la 7% la 58%, comparativ cu studiul similar desfășurat în 2021. Astfel, puțin peste 70% din români ar construi o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie (vs. 66% în 2022). Ponderea este semnificativ mai mare în rândul celor cu vârste între 35-55 ani (83%) și a celor care și-au construit sau sunt în proces de construcție a unei case (84%).
În piața materialelor de construcție, există numeroase produse și soluții care aduc un plus de sustenabilitate, printre acestea cea mai larg adoptată fiind BCA. Cei mai mulți dintre specialiștii în construcții declară că recomandă BCA ca material de zidărie clienților care își doresc o casă ecologică, modernă și eficientă energetic. 56% dintre aceștia au declarat că preferă să construiască cu BCA datorită caracterului său durabil, în timp ce restul îl consideră un material ecologic, ce contribuie la reducerea emisiilor de carbon.
Peste jumătate din populația țării este preocupată de toate problemele din domeniul construcțiilor care influențează calitatea vieții, iar performanța energetică a clădirii și eliminarea neadecvată a deșeurilor de construcție (69%) sunt principalele îngrijorări ale românilor.
Cât despre impactul procesului de construcție în sine asupra mediului înconjurător, 79% dintre participanții la studiu consideră că este necesară prioritizarea promovării produselor care ajută mediul înconjurător, în timp ce 78% percep companiile de construcții ca fiind responsabile de nivelul amprentei de carbon pe care o emană, iar 77% sunt de părere că toate companiile, indiferent de sector, ar trebui să facă publice activitățile prin care dăunează mediului înconjurător (77%).
În ceea ce privește tipurile de consumatori, s-a observat că cei care și-au construit sau sunt în proces de construcție a unei case consideră într-o măsură semnificativ mai mare că sustenabilitatea locuinței este la fel de importantă precum confortul oferit de aceasta (86% vs. 77% total eșantion).
Articol preluat din sursa: reveal.ro
Contactează-ne și află cum să construiești inteligent!