Serviciile noastre sunt disponibile doar în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.
Gestionarea eficientă a deșeurilor din construcții înseamnă bani câștigați imediat și direct, indiferent dacă realizați un proiect pe cont propriu sau dețineți o firmă de profil.
Gestionarea eficientă a deșeurilor din construcții înseamnă bani câștigați imediat și direct, indiferent dacă realizați un proiect pe cont propriu sau dețineți o firmă de profil. Resturile care rămân în timpul unui șantier pot fi recuperate și refolosite pe loc sau pentru alte proiecte, ceea ce se traduce printr-o economie făcută cu achiziționarea de materiale noi și costisitoare.
Dar, pentru ca acest lucru să fie posibil, recuperarea deșeurilor trebuie să fie realizată după anumiți pași, astfel încât la groapa de gunoi să ajungă o cantitate cât mai mică din ceea ce rămâne. Iată câțiva pași simpli:
O etapă extrem de importantă pentru obținerea cât mai multor materiale reciclabile are loc atunci când se efectuează o demolare sau când locul șantierului este curățat de alte construcții anterioare. Efectuați o deconstrucție, nu o demolare "clasică", cu buldozerul. În felul acesta, evitați contaminarea materialelor ce pot fi folosite, precum lemnul sau betonul, sau distrugerea altora, cum ar fi ușile sau ferestrele.
Deconstruirea poate fi deosebit de valoroasă pentru clădirile vechi.
În plus, stabilirea unor sisteme eficiente de separare a deșeurilor la fața locului este fundamentală pentru optimizarea gestionării durabile a materialelor. Separarea resturilor, cum ar fi oțelul și fierul vechi, direct pe șantier, nu numai că sporește eficiența, dar permite și oportunități mai bune de reciclare.
Prin instruirea echipelor cu privire la tehnicile adecvate de separare, puteți minimiza cantitatea de deșeuri trimise la depozitele de deșeuri și ne consolidăm angajamentul de a reduce impactul asupra mediului.
Un alt pas important este identificarea surselor comune de deșeuri în proiectele de construcții, cum ar fi, de exemplu, nisipul, betonul și deșeurile periculoase, care se acumulează într-un șantier și duc la creșterea taxelor de eliminare a lor. Evitați excesul de beton și nisip, căci resturile pot fi ulterior costisitor de eliminat de pe șantier.
Atunci când faceți planul pentru viitorul șantier, includeți pe lista de cheltuieli următoarele:
Toate acestea trebuie să fie la minimum.
Mai mult, trebuie să aveți în vedere că eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor poate conduce la costuri neprevăzute, cum ar fi cele generate de amenzi pentru neconformitate și cheltuieli legate de reducerea poluării. Pentru a reduce eficient costurile în gestionarea deșeurilor din construcții, o soluție foarte bună este utilizarea de prefabricate și construcții modulare, cum sunt cele oferite de Elis Pavaje, de exemplu.
Selectarea materialelor durabile și reciclabile este o strategie cheie pentru a reduce costurile în proiectele de construcții. Folosirea de elemente prefabricate, care doar sunt montate pe șantier, este o abordare eficientă pentru minimizarea deșeurilor, care rămân din folosirea elementelor precum mortarul și mulciul. Pe șantierele mari, acestea se pot transforma în câteva tone bune de deșeuri.
Parteneriatul cu firmele care colectează deșeurile de construcție și/sau dețin instalații de reciclare este o strategie eficientă pentru diminuarea costurilor cu eliminarea acestora. Astfel, materiale precum betonul și metalele sunt prelucrate eficient, reducând volumul de deșeuri pe care îl trimitem la gropile de gunoi. Acest lucru nu numai că atenuează poluarea aerului asociată transportului deșeurilor, dar transformă, de asemenea, materialele potențial dăunătoare în resurse valoroase, cum ar fi pozzolan pentru stabilizarea solului, îmbunătățind și mai mult practicile de construcție durabile.
Încorporarea materialelor reciclate în proiectele de construcții noi oferă atât beneficii de mediu, cât și economii. Prin utilizarea de cherestea recuperată și pietriș reciclat, poți reduce costurile finale pentru materiale, promovând în același timp durabilitatea.
În plus, utilizarea compostului sprijină practicile eficiente de amenajare a teritoriului și îmbunătățește calitatea solului, ceea ce se aliniază politicilor de construcție ecologică. Această abordare nu numai că rezolvă problema lipsei de materiale, ci și reduce la minimum deșeurile, ducând în cele din urmă la o gestionare mai eficientă a proiectului.